Förskolebuss
Helmark förskolebuss är avsedd för mobil förskola som ger barnen väsentligt utökade möjligheter till lärande och upplevelser. 

I grundutförande finns det plats för 22 barn och 3 pedagoger inklusive förare. Samtliga platser har trepunktsbälten. Därtill finns det förvaringsutrymmen för barnens kläder och annat jämte plats för leksaker. Bussen är vidare utrustad med luftkonditionering,  pentry, toalett, plats för värmeskåp, elaggregat och TV/Video. 

Intresset för förskolebussar är stort och Helmark uppfattar att förskolebussen som företeelse kommer att utvecklas med tiden. Drivande för denna utveckling är den till den mobila förskolan knutna pedagogiken som möjliggör fördelar för barnen relativt konventionell förskola. 

En tankeväckande jämförelse är bokbussen som funnits i över femtio år och som idag är en hel del annorlunda än i utgångsläget. Läs gärna mer om våra bokbussar. 

Det är viktigt att den mobila förskolan kan utvecklas och Helmark vill verka för ett öppet utbyte av erfarenheter mellan olika användare av förskolebussar. Vi ser på möjligheten att starta ett öppet forum för utbyte av erfarenheter och forskning på området och ber om att få återkomma om detta. Under tiden får ni gärna kontakta oss med era erfarenheter och synpunkter till info@helmark.se .
 

Förskolebuss